زمان و نحوه مصرف ارده در چاق و یا لاغر کردن شما نقش تعیینکنندهای دارد. مصرف ارده در وعدههای غذایی مختلف، یکی از راههای تأمین ویتامینها و پروتئینهای لازم برای بدن است و میتواند به افرادی کمک کند که فاصله زیادی با وزن ایدهآل خود دارند.
اگر دوست دارید بدانید که چگونه باید ارده را مصرف کنید تا بتوانید به هدف کاهش یا افزایش وزن خود برسید و همچنین ویژگیهای یک ارده مرغوب و تازه را دریابید؛ با ما در این مقاله شاری مگ همراه باشید تا تمامی نکات مربوط به این بمب انرژی را به شما بیان کنیم.
مزایا و عوارض مصرف ارده
با توجه به راهنمای نحوه مصرف ارده که بیشتر برای صبحانه کاربرد دارد، این ماده غذایی، غنی از انواع ویتامینها و مواد مقوی برای بدن بوده و مصرف آن، مزایای بسیار زیادی را برای شما به دنبال خواهد داشت.
برخی از مهمترین مزایای استفاده از ارده عبارتاند از:
- تأمین انرژی روزانه
- تأمین پروتئینهای مورد نیاز بدن
- سرشار از کربوهیدرات
- کمک به رشد کودکان و نوجوانان
- رفع مشکل کمبود اسپرم در آقایان
- افزایش حجم عضلات و کاربرد گسترده در بدنسازی
- کاهش اشتها به منظور کمک به لاغری
- افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن
- افزایش پلاکت خون
- کاهش سطح کلسترول خون
- کمک به افزایش وزن با توجه به نحوه مصرف ارده
ارزش غذایی هر 100 گرم ارده در جدول زیر ذکر شده است.
| مواد مغذی موجود در هر 100 گرم (3.5 اونس) ارده کنجد | |
| کربوهیدرات | 21.19 گرم |
| چربی | 53.76 گرم |
| پروتئین | 17.00 گرم |
| ویتامین A | 3.00 میکروگرم |
| B1 (تیامین) | 1.220 میلی گرم |
| B2 (ریبوفلاوین) | 0.473 میلی گرم |
| B3 (نیاسین) | 5.44 میلی گرم |
| B4 (کولین) | 25.60 میلی گرم |
| B5 (پانتوتنیک اسید) | 0.68 میلی گرم |
| B6 | 0.15 میلی گرم |
| B9 (فولات) | 96.00 میکرو گرم |
| کلسیم | 436 میلی گرم |
| آهن | 8.95 میلی گرم |
| منیزیم | 95 میلی گرم |
| منگنز | 1.456 میلی گرم |
| فسفر | 732 میلی گرم |
| پتاسیم | 414 میلی گرم |
| سدیم | 115 میلی گرم |
| روی | 4.62 میلی گرم |
این خوراکی مثل هر ماده غذایی دیگر، علاوه بر داشتن مزایای مختلف برای بدن، ممکن است عوارضی هم به دنبال داشته باشد که امکان دارد در صورت عدم توجه به نحوه مصرف ارده ایجاد شوند.
برخی از شایعترین عوارض مصرف غیر متعادل ارده که ممکن است در برخی افراد ایجاد شوند، عبارتاند از:
- افزایش خطر ابتلا به بیماریهای قبلی عروقی در بیماران دیابتی
- اختلال در هضم غذا و ایجاد درد معده
- خطر ابتلا به کبد چرب
- احتمال ایجاد جوش در پوستهای مستعد
- به هم زدن طبع بدن و ایجاد ناهماهنگی
- التهاب و آسیب به رودة بزرگ

انواع ارده و فرایند تولید آن
بر اساس راهنمای نحوه مصرف ارده باید گفت که این خوراکی با توجه به نوع مواد اولیه مورد استفاده و نحوه تولید آن، انواع مختلفی دارد.
انواع ارده به سه دسته تقسیم میشود که به شرح زیر هستند:
- ارده سنتی: این ارده در شهرهایی تولید میشود که به صورت دستی و سنتی این ماده غذایی را درست میکنند.
- ارده سیاه یا سبوسدار: ارده سیاه معمولاً به منظور پیشگیری از بیماریهای گوارشی تولید و مصرف میشود و جنبه درمانی دارد.
- ارده دو آتیشه: این نوع از ارده را با کنجدهای مخصوصی تولید میکنند که از کشورهای سودان و پاکستان وارد میشوند.
با توجه به راهنمای نحوه مصرف ارده، طریقه درست کردن آن به این صورت است که کارگران کنجدها را در مخزنهای استیلی ریخته و سپس آن را خیس میکنند. پس از این کار، با ایجاد ضربه و سائیدن کنجدها، فرایند پوست گیری انجام میشود؛ سپس طی فرایندهای مختلف، پوست و دانهها را از هم جدا میکنند.
بعد از خشک کردن دانهها، ادامه مراحل تولید این خوراکی طی میشود و کنجدها را برای آسیاب و تبدیل آن به ارده آماده میکنند. فرایند آسیاب به این صورت است که با اعمال فشار، کنجد را به حالت خمیری در آورده و پس از طی مراحل تکمیلی، ارده آماده رساندن به دست مشتری خواهد بود.

نحوه مصرف ارده
این که ارده را با چی بخوریم و یا زمان و میزان مصرف ارده، در قابلیت چاق کنندگی یا لاغر کنندگی آن موثر است. برای این کار تنها کافی است نحوه و مقدار مصرف ارده در روز را متناسب با هدف خود تنظیم کنید.
طریقه مصرف ارده برای لاغری
مصرف به اندازه ارده، نه تنها باعث چاق شدن نمیشود، بلکه در کاهش وزن نیز تأثیر بسیار زیادی خواهد داشت. افرادی که هدف آنها از خوردن ارده، کاهش وزن و لاغر شدن است، باید یک تا دو قاشق غذاخوری از آن را نیم ساعت تا یک ساعت قبل از هر وعده غذایی میل کنند.
مصرف ارده در وعده صبحانه نیز میتواند به کاهش وزن کمک کند؛ زیرا خوردن آن، باعث ایجاد احساس سیری در شما تا وعده ناهار خواهد شد و دیگر میل به غذا خوردن زیاد نخواهید داشت.

نحوه مصرف ارده برای چاقی
بهترین زمان مصرف ارده برای چاقی، بعد از وعدههای غذایی است؛ یعنی در صورت مصرف این ماده بعد از غذا، شاهد پدیدار شدن نتایج عکس آن خواهید شد و میتوانید از این راه، به وزن ایدهآل خود برسید.
مصرف ارده به همراه عسل، خرما، شیره انگور و شیره خرما، به دلیل داشتن کالری بالا و مواد مغذی مختلفی همچون: چربیهای غیر اشباع، پروتئین و فیبر، میتواند منجر به افزایش وزن سالم و بیخطر در افراد لاغر شود.
ارده دارای طبع گرم و تر است؛ بنابراین استفاده و مصرف آن برای افرادی که طبع سرد دارند، موجب تعادل طبع بدن آنها در کنار وزن گیری خواهد شد.
بر اساس راهنمای نحوه مصرف ارده پیشنهاد میشود افرادی که دارای طبع سرد هستند، در کنار مصرف این ماده غذایی، از میوههایی با طبع سرد استفاده کنند تا عوارض احتمالی خوردن ارده را از بین ببرند.
طرز تهیه صبحانه با ارده
صبحانه یکی از مهمترین وعدههای غذایی است و افرادی که مواد غذایی مقوی همچون ارده را در آن جای میدهند، از سلامتی و تناسب اندام بیشتری برخوردار هستند. ممکن است کودکان و یا برخی افراد از مزه ارده خوششان نیاید. یکی از راههای رفع این مشکل، درست کردن شکلات ارده است که طعمی بینظیر دارد.
درست کردن شکلات ارده تنها به سه قلم مواد احتیاج دارد و بسیار آسان است. نحوه مصرف ارده برای درست کردن این صبحانه به این صورت است که شما میتوانید تقریباً 6 قاشق غذاخوری ارده را با 1 قاشق عسل، شیره انگور یا خرما ترکیب کرده و خوب مخلوط کنید؛ در آخر هم مقداری پودر فندق را روی آن بپاشید.
برخی دیگر از ترکیبهای خوشمزه این ماده غذایی عبارتاند از:
- تخم مرغ و ارده
- پنیر و ارده
- شیره انجیر و ارده
- شیره توت و ارده
- شیر و ارده
- چهار شیره و ارده
- جو پوست کنده و ارده

روش نگهداری صحیح از ارده
ارده نیز از آن دسته از محصولاتی است که دارای تاریخ انقضا بوده و پس از مدت زمان مشخصی شروع به فاسد شدن خواهد کرد. نوع نگهداری در کنار نحوه مصرف ارده، از اهمیت ویژهای برخوردار بوده و در تسریع یا به عقب انداختن فاسد شدن آن تأثیر زیادی خواهد داشت.
نگهداری صحیح از ارده و میزان ماندگاری آن، به شرایط مختلفی بستگی دارد که برخی از آنها به شرح زیر هستند:
- دما: بهتر است که ارده را در دمای یخچال یا مکانی خنک نگهداری کرد تا فاسد نشود.
- نور: اگر میخواهید از ارده به مدت طولانیتری استفاده کنید، باید آن را به هیچ عنوان در معرض نور خورشید قرار ندهید.
- رطوبت: بهترین مکان نگهداری ارده به منظور جلوگیری از خراب شدن آن، یک مکان خشک و عاری از رطوبت است.
در کنار دانستن نحوه مصرف ارده، بد نیست که نحوه شناختن اردههای فاسد شده را نیز بدانید تا در صورت مشاهده چنین موردی، از مصرف آن خودداری کنید.
برخی از راههای شناخت ارده فاسد به شرح زیر هستند:
- اردههای تازه، دارای رنگی کرمی هستند. اگر دیدید که رنگ آن به رنگ قهوهای در آمده و رو به تیره شدن است، باید بدانید که فاسد شده است.
- طعم و مزه ارده طبیعی دارای یک مزه تلخ و گس مطبوع است. اگر هنگام خوردن آن احساس تلخی شدید کردید، احتمالاً اره شما فاسد شده است.
- اگر دیدید که ارده شما حالت چسبندگی پیدا کرده، فاسد شده است و باید از مصرف آن خودداری کنید.
- بر اساس راهنمای نحوه مصرف ارده، باید بدانید که اردههای تازه دارای بوی خوش و مطبوعی هستند؛ اما نمونههای فاسد شده آن، دارای بویی تند و ناخوشایند هستند.

قیمت ارده چقدر است؟
ارده از آن دسته مواد غذایی است که نسبت به خواص بینظیر و تأثیرات عالی خود، قیمت مقرون به صرفه و پایینی دارد. به طور کلی نمیتوان یک قیمت مقطوع را برای این ماده خوراکی در نظر گرفت؛ زیرا وزن، برند، نوسانات بازار، نوع و کیفیت مواد اولیه در ساخت آن و…، قیمت نهایی این ماده را مشخص میکند.
بسته بندی ارده معمولا در وزنهای 300 تا 700 گرمی است و قیمت این محصول در بازار فعلی ممکن است از 60 تا 100 هزار تومان متغیر باشد.
سخن پایانی
نحوه مصرف ارده در چاق یا لاغر کردن افراد مختلف تأثیرگذار است. اگر ارده را قبل از وعدههای غذایی مصرف کنید، شاهد قابلیت لاغر کنندگی و اگر پس از هر وعده از آن میل کنید، شاهد قابلیت چاق کنندگی آن خواهید بود. علاوه بر این، ارده دارای خواص بسیار متنوع دیگری نیز است.
شیوه نگهداری ارده نیز به این صورت است که باید در جای خشک، خنک و دور از تابش مستقیم آفتاب نگهداری شود تا پروسه فاسد شدن آن تا حد امکان به تعویق افتد؛ همچنین در مورد قیمت ارده نیز باید گفت که این دسته از محصولات، دارای قیمت مناسبی بوده؛ به همین دلیل همه افراد توانایی خرید و استفاده کردن از آن را دارند.
سؤالات متداول
- مزه ارده فاسد چگونه است؟
اردههای تازه دارای مزه تلخ و گس خوشایند هستند؛ اما اردههای فاسد بسیار تلخ و بد مزه هستند.
- ارده را با چه موادی میتوان مصرف کرد؟
این ماده مقوی را میتوان با انواع شیره خرما، انجیر، توت، انگور و یا با تخم مرغ، پنیر، شیر و جو پوست کنده شده مصرف کرد.
- بهترین فروشنده ارده مرغوب کدام است؟
فروشگاههای معتبر، انتخابی بسیار هوشمندانه برای سفارش ارده باکیفیت هستند.

